Dezlegare la insecticide ecologice sau chimice

omizi in gradina

Un bun prieten si fidel cititor al acestui blog imi sugera astazi sa dau dezlegare la tratamentele fitosanitare aplicate in gradina. Sigur, omul mi-a dat tema din cateva motive serioase. Este cald, daunatorii bantuie prin gradina, atacurile in cele mai multe cazuri sunt extrem de violente.

Sugestia a venit intr-un moment in care chiar ma confrunt cu o astfel de problema. Iata cum stau lucrurile. In fiecare dimineata admir si vizitez plantele din gradina cu drag. O vizita scurta, o cafea, o constatare s.a.m.d.


Astazi am avut surpriza sa descopar cateva omizi, amplasate pe tijele mararului din gradina, dar si in micuta mea parcela cu tomate.  Pentru o mai buna exemplificare te rog sa vizualizezi imaginile.

viermi in gradina

Atacul daunatorului este foarte violent, in cateva clipe te lasa sarac, de nu-ti mai revii tot anul. Ca sa fie bine, ia toata cultura la purificat, indiferent de ce specii de plante ai in gradina si vezi care este gradul de infectare. Vezi ce pagube au produs. Urmareste fiecare planta in parte.

Este posibil sa fie ceva pasager,  doar cateva omizi sau viermi si totul poate fi eradicat manual, fara sa aplici insecticide pe plante.

Dar daca atacul este puternic, nu mai sta nici o secunda si trateaza speciile de plante legumicole cu insecticide chimice cum ar fi mospilan. Astfel vei salva plantele de acesti daunatori nepoftiti. Urmeaza instructiunile aplicarii insecticidului si anihileaza acesti daunatori.

Desigur poti folosi insecticide ecologice, pe care le gasesti la o simpla cautare pe internet. Nu vreau sa duc mai departe acest discurs, pentru mine lucrurile sunt simple, sper si pentru tine sa fie la fel.

Cred cu tarie ca aceste sugestii au atins esentialul, verifica gradina constant, elimina daunatorul si stai departe pe cat mai mult posibil de necazuri. Daca ti-a placut si crezi ca este cazul distribuie mai departe si nu uita sa te abonezi la feedul de site.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.