Seminţe Varză De Buzău

De multe ori am cultivat varză la viața mea. Cultiv și acum pe suprafețe mai mici dar nu ratez niciodată varza de Buzău. M-am obișnuit cu ea. Nu-mi place să folosesc cuvinte superfluu, nu-mi place sa vorbesc despre cantități, potențiale de producție sau să fac nu știu ce statistici cu privire la aceste aspecte. 

Producția de varză diferă de la un caz la altul și ține de alte împrejurări. Spre exemplu un sol bine aprovizionat cu elemente organice nutritive face diferența de producție prin comparație cu un sol slab aprovizionat.


Alegerea soiului ține de cu totul o altă poveste. Leagă bine, se adaptează perfect la factorii de mediu din țara noastră, poate fi cultivată pe suprafețe mari în toate zonele țării, frunzele fructelor sunt subțiri și suculente, bune de făcut sarmale sau de băgat la murat.

Produsul și-a câștigat pe deplin reputația în rândul cultivatorilor de varză, din acest motiv o cultiv și eu.

Pot afirma fără teama de a da greș că semințele germinează în proporție de 98% după 3-4 zile de la semănat. După răsărire, la stadiu de răsad, plantele au un ritm de creștere stabil. Cresc frumos, lent, structura tulpinilor este viguroasa, bine înrădăcinate(masa rădăcinilor la stadiul de răsad foarte puternică). Acestea sunt câteva aspecte pe care am ținut neapărat să le precizez într-o primă detaliere.

Mai sunt și altele ce țin de strămutarea plantelor în câmp: rezistența la plantare, depășesc cu brio momentul plantării, bine dezvoltate se prind 100% indiferent de intemperiile din timpul verii, caniculă, arșiță, vânt uscat ș.a.m.d.

În timpul vegetației se comportă excelent, dezvoltă rădăcini puternice până în straturile profunde ale solului, masa foliară este mare, de unde și un consum foarte mare de nutrienți și apă.

De aceea varza are cerințe foarte mari de apă și nutrienți. Cerințele de apă sunt indispensabile știut fiind faptul că o plantă poate consuma până la 1-1,2 l apă/zi. Parte din ea(apa) se pierde prin procesul de transpirație al frunzelor, o parte prin evaporație, iar alta participă la absorția mineralelor din sol(rol de transportor) prin ajutorul rădăcinilor.

În condițiile în care se aplică fertilizări faziale, se face întreținerea culturii prin prașile repetate(1-2 maxim), se combat dăunătorii(purici, păduchi, buhă) cultura de varză poate ajunge și uneori depășii cantitatea de 50-60 t/ha. Pot afirma că am obținut fructe de varză de peste 4-5 kg/fruct.

Așa cum își spuneam mai sus, totul ține de îngrijire, de cât de atent ești cu ea, pe toată perioada și durata de vegeație. Sper ca aceste sugestii să îți fie de folos și te invit să folosești cu încredere semințele de varză de Buzău.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.