Castraveţi Cornichon În Solar


Cultivarea castraveților în solar se face în două etape, primăvara timpuriu când temperatura în stratul fertil depășește 18-20 de grade celsius pentru consumul în stare proaspătă sau în cea de-a doua decadă a lunii august pentru consumul de iarnă.

castraveti cornichon cultivati in solar

Totul începe cu pregătirea terenului în toamnă prin fertilizarea de bază cu gunoi de grajd descompus. Castraveții cultivați în solar preferă soluri bine suplimentate cu îngrășăminte naturale(mranița, compost, macerate formate din gunoi de pasăre pentru fertilizarea fazială ș.a.m.d.

Ca să obții fructe bune și de calitate vei merge pe variantele; răsad de castraveți pentru varianta timpurie și semănați direct în cuib pentru varianta doi, cultura de toamnă.

Ce trebuie să știi. Semințele de castraveți germinează în 3-4 zile dacă temperatura în sol înregistrează 22 de grade celsius.

Planta se dezvoltă, crește și fructifică frumos la temperaturi cuprinse între 26-28 grade celsius, asta pentru că este o plantă pretențioasă la căldură, leagă și generează mai multe fructe dacă este dirijată pe sfori, sârme sau alte elemente de susținere.

Are cerințe de apă mari pentru că sistemul radicular se dezvoltă în stratul superficial al solului și pentru că masa foliară(frunzele) sunt mari și transpiră mult. Volumul de apă în acest caz este mai mare și corespunde cu udări din două în două zile cu cantități cuprinse între unu, doi litri de apă/plantă.

Pe verticală planta se dirijează în mai multe feluri. Pentru a obține mai multe flori femele vlăstarii secundari aflați pe tulpina principală se cârnesc după cea dea treia frunză. Evident, poți dirija planta și altfel. Cârnești vârful tulpinei după a patra frunză, după care pleci la drum cu primii doi vlăstari secundari.

Din acest moment aceștia devin principali, iar pe fiecare vlăstar repeți operația prezentată mai sus. Această metodă se numește dirijarea castraveților de solar în V, este eficientă și va sporii cu mult fructificarea plantei de castraveți. Tot ce rămâne de făcut de acum înainte este să recoltezi castraveții din două în două zile și să te bucuri de rezultate.

Dacă ți-a plăcut distribuie mai departe și nu uita să te abonezi la feedul de site.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.