Cum Se Plantează Ardeiul Gras, Gogoşar, Kapia


plantarea ardeiuluiAstăzi vei învăţa cum se plantează ardeiul. În speţă îţi voi prezenta o tehnică extrem de simplă şi avantajoasă pe care te rog să o aplici şi tu dacă eşti adeptul acestei culturi legumicole.

Indiferent că plantezi în câmp sau aer liber, sau te-ai gândit să plantezi în solar, voi veni în ajutorul tău cu cîteva detalii de aur încât plantele tale să fie în siguranţă pe o perioadă de 60 de zile.

Acest lucru nu presupune însă că voi lăsa lucrurile în acest punct. Nu nicidecum. Voi veni cu detalii în ce priveşte operaţiile de întreţinere, Totul la aşa maniera încât cultura ta de ardei să fie sau sa devină extrem de stabilă.

Să vedem ce trebuie să faci la momentul plantării: deschide vadurile sau rigolele cu rarița, amenajează-le şi udă-le bine cu apă până la creastă. Asteaptă să treacă o zi încât vadul să absoarbă apa iar în ce-a de-a treia zi intră şi plantează. 

Cum se plantează ardeiul?

Ardeiul se plantează spre seară pentru a prinde noaptea în faţă. Momentul plantarii se alege cu grija, iar cele mai indicate zile sunt cele cu nori și ploi trecătoare. 

Când nu se plantează ardeiul?

Nu se plantează în zile toride cu arşiţă şi vânt puternic pentru că există riscul să sufere, să piară şi să nu treacă cu bine peste aceste intemperii. Aşa că plantează spre seară sau în zile cu nori însoţite de ploi şi totul va fi în regulă. 

Distanţa între plante pe rând să fie de 20-25 cm iar între vaduri sau rânduri să fie de 60-70 cm. Răsadul să fie frumos, viguros şi bine călit. 

Astăzi vei avea parte de o mică surpriză şi vei afla cum se plantează ardeiul în varianta Tub De Cucută. 

Ce înseamnă acest lucru? 

Înseamnă că ardeiul tău va fi protejat de cel mai cunoscut dăunător din grădinile noastre de legume, care nu este altul decât Urechelniţa. Acest dăunător atacă planta undeva la 2 cm sub pământ. Astfel tulpina ardeiului va fi devorată iar planta va cade jos la pământ. Cu siguranţă nu îţi doresti să se întâmple aşa nu? Dacă nu, atunci hai să protejăm răsadul de acest musafir nepoftit. 

Exemple: 

protejarea rasadului de ardei cu tub de cucutaPrima operaţie este să introduci firul de ardei prin tubul de cucută. Vei introduce ardeiul până la primele frunze adevărate încât tulpina şi rădăcina să rămână afară. Acest lucru îl vei face conform imaginii alăturate. 

Următorul pas este să faci o gaură cu sădilul de lemn şi să introduci rădăcina ardeiului în gaură. Din lateral vei apăsa usor cu sădilul şi vei astupa rădăcina plus o mică parte din tulpină aşa cum vezi în imaginea prezentată mai jos.



plantarea si fixarea radacinilor ardeiului
După ce ai făcut primele operaţii urmează să stabilesti s-au să fixezi tubul de cucută prin apăsarea acestuia în pământ. Totul la aşa manieră încât tubul să rămână afară 1 cm. Am omis să spun că lungimea îniţială a tubului trebuie să fie de 4-5 cm.
fixarea tubului de cucuta la ardei









Aşa se plantează ardeiul gras,gogoşar, capia dacă vrei ca fiecare plantă să beneficieze de o doză de proţecţie maximă. 

Procedeul este valabil şi în varianta spaţii amenajate (sere, solarii). 

După plantare aplică ardeiului o apă uşoara iar timp de 7 zile nu îl mai uda. După această perioada sapă ardeiul frumos, lasă-l să treacă o zi, după care acordăi din nou o cantitate moderată de apă. Totul la aşa manieră încât pământul să devină uşor jilav. 

Vei alterna cu operaţiile de întreţinere şi udare până la momentul înfloririi şi fructificării, moment în care vei face suplimentarea culturii în cu îngrăşăminte organice naturale şi vei mării norma de apă. 

Despre aceste aspecte vom discuta cât de curând într-un articol pe care îl voi face special în acest sens. 

Dacă îţi place această metodă de plantare a ardeiului, te rog să o aplici şi să o faci cunoscută prietenilor tăi, poate cine ştie o va aplica şi ei. Cu siguranţă îţi va mulţumii pentru îndrumări. 

Acolo unde sunt nelămuriri te aştept cu întrebări. Dacă ți-a plăcut distribuie mai departe și nu uita să te abonezi la feedul de site.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.