Tehnica Semănării Seminţelor Legumicole

Cândva te învățam cum să construiești o răsadniță îngropată la baza solului într-un solar. Astăzi vreau să-ți prezint ceva diferit, câteva tehnici simple cu privire la semănarea semințelor legumicole în vederea obținerii materialului săditor. O abordare diferită, dar nu atât de complicată ca sa nu reușești. Iată despre ce este vorba: 

Primul pas a fost să înființez o răsadnița amplasată pe o platformă de gunoi cald. După cum observi am construito și amplasato deasupra platformei, după care am introdus ingredientele stratului germinativ.


rasadnita amplasata pe straturi de gunoi cald

Pasul doi: După acest moment am trecut la marcarea rândurilor cu nivela de lemn, așa cum vezi în această imagine.


marcarea randurilor cu nivela

Apoi, am început operația de semănare a semințelor de tomate pe rânduri.



semanarea semintelor pe randuri

Pot spune că a fost o plăcere pentru mine să semăn sămânța bob cu bob.

semanarea semintelor in strat bob cu bob

Am semănat semințele individual, fiecare sămânță în parte. Distanța între semințe pe rând 2 cm iar între rânduri 7-8 cm.
semanarea semintelor din 2 in 2 cm pe pe randuri

După ce am semănat, am astupat rândurile cu un strat subțire de mraniță, am tasat frumos și ce crezi că am făcut? Am pus la fiert un ceaun cu apă, am încălzit apa la 25°C și am udat patul germinativ proaspăt semănat.

ceaun cu apa incalzita la 25 de grade celsius

După ce am udat tot patul germinativ cu cantități moderate de apă, 5-6 l/m², am astupat răsadnița ca să nu își piardă căldura și am terminat cu semănatul semințelor. 

Am așteptat 6 zile, apoi, am controlat răsadnița să văd ce s-a întâmplat. Surpriză. Semințele au germinat iar plantele mele de răsaduri și-au făcut apariția, au răsărit.

rasaarirea plantelor legumicole in stratul germinativ


De acum înainte nu rămâne decât să le îngrijesc cu drag până la strămutarea lor în grădină. Urmează acest exemplu și cu siguranță vei reuși și tu. Dacă ți-a plăcut distribuie mai departe și nu uita să te abonezi la newsletter pentru a fi la zi cu noutățile.

3 comentarii:

  1. Buna ziua. Multumesc pentru informatii. La ce data ati infiintat rasadnita?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Rasadnita am infiintato pe data de 20 februarie, incepand cu platforma de gunoi cald, montarea tocurilor si introducerea ingredientelor ce formeaza stratul germinativ. Am asteptat timp de cateva zile, dupa care am semanat.

      Ștergere
  2. Si pentru mine a fost o placere imensa sa pun saminta cu saminta in tavitele alveolare. Multi imi spuneau ca n-ar putea avea rabdare sa faca asa ceva, dar eu cred ca, in zilele reci de februarie-martie este o activitate extraordinara! Iar gandul ca asa dai nastere unor noi vieti, iti da toata rabdarea de care ai nevoie!

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.