Cum Să Faci O Cultură De Ridichii Negre

Ridichiile negre se cultivă în vară. Este o cultură de plante legumicole succesivă și poate fi înființată în cea de-a doua decadă a lunii iunie.
M-am gândit că ți-ar prinde bine să ști cum se poate duce la bun sfârşit o astfel de lucrare grădinărească.
Cultura de ridichi

Cum se seamănă semințele .
Se semănă în benzi modelate sau nemodelate, cu semănătoarea specială pentru semințe mici. Cantitatea de sămânță 15-20 kg/ha.
Distanța între semințe pe rând 4-5 cm, între rânduri 20-25 cm, iar între benzi 70 cm. Adâncimea de semănat 3-4 cm. La o temperatura de 28-30°C semințele răsar în 2-3 zile.
Pregătirea terenului .
Pentru o afânare și nivelare mai buna a solului se aplica 1-2 discuiri repetate, se face o aprovizionare a solului cu 70 kg complex III/ha și se încorporează în sol odată cu arătura la adâncimea de 18-20 cm. După executarea arăturii se face o nivelarea a solului cu discul prevăzut cu bara de netezire și se trece la semănat în aceeași zi.
Cum se iriga cultura de ridichii
Se irigă prin folosirea sistemul de irigare prin aspersiune sau tambur. Se aplică treceri cu cantităţi moderate de apă, spre seară sau dimineaţa în zori până la răsăritul soarelui.
La început, după răsărire, se acordă norme de apă cu cantități de 10-15 l/m², udările se fac la un interval de 2-3 zile. Mai târziu când plantele cresc, iar masa foliară și rădăcinile se dezvoltă mai mult se măresc cantitățile de apă cu 5-10 l/m² față de primele(cele de la început).
Întreținerea culturii de ridiche neagră
Se face 1-2 treceri manual cu sapa printre rânduri la un stadiu mai mic de creștere a plantelor(2-3 frunze) în funcție de gradul de îmburuienare.
Cei mai cunoscuți dăunători sunt purici negrii, se combate cu mospilan.
Recoltare ridiche neagră
Recoltarea se face în toamnă începând cu prima decadă la lunii octombrie. Se extrage manual, după o eventuală udare a solului, se curață de frunze și se depozitează.
Cum se vinde produsul?
Din câmp(toată producția) sau eșalonat la kg, tonă, vrac, ambalați în săcuți de 3, 5, 10 kg.
Dacă ți-a plăcut distribuie mai departe și nu uita să te abonezi la newsletter pentru a fi la zi cu noutățile.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.