Culturi Profitabile De Toamna

Una din cele mai profitabile culturi legumicole este cultura de ardei gogoșarDespre această cultură am făcut câteva precizări aici unde am pus accent pe modul de înființare al acesteia. Astăzi schimbăm datele problemei și discutăm despre considerentele financiare și importanța ei alimentară. 

Și pentru că vorbim de date aș vrea să începem cu câteva sortimente(varietăți) pe care le-am cultivat de-a lungul timpului. 


Ardei gogoșar cornel

Soi productiv, semi tardiv, cu creștere determinată, destinat pentru cultura în câmp, perioada de vegetație este de 95-100 zile, de la plantare. Fructele au formă sferică, turtită, pulpă groasă, cărnoasă, dulce, de culoare roșu intens la maturitatea fiziologică. Se consumă proaspăt sau conservat.

  1. potențial de producție 35-40 t/ha;
  2. produsul(fructele de ardei) poate fi industrializat și vândut sub diferite forme precum: borcanul de ardei gogoșar la oțet. 
Se vinde în stare proaspătă, în cantități mari, la prețuri extrem de atrăgătoare. Foarte  căutat în sezonul de toamnă, cerința pe piața  maximă.


Indiferent de modalitățile tale de valorificare acest produs îți va aduce profituri maxime. 

Cultura de castraveți 

Aceasta cultură este extrem de profitabilă, în sezonul de toamnă fructele de castraveți se vând ca pâinea caldă, cu sutele de tone. Cultura de castraveți se înființează extrem de repede și cu investiții puține. Mult mai puține decât conopida, despre care vom discuta puțin mai târziu. Cele mai căutate varietăți sunt cele de tip cornișon pe care le-am cultivat și pe care ți le recomand cu căldură. 


Hibrid timpuriu foarte productiv și foarte potrivit pentru conservare. Plantele sunt energice, cu flori predominant femele, fructele sunt verzi, lucioase, acoperite cu broboane de culoare verde închis. Soiul este rezistent la temperaturi ridicate și secetă și foarte rezistent la făinare, cădere și virusul mozaicul castraveților. Este tolerant la antracnoză. Perioada de vegetație 75-80 zile. Perioada de însămânțat: pentru producție timpurie 15 aprilie-10 mai, iar pentru producția târzie 20 iunie-5 iulie. 

Produsul(fructele de castraveți) poate fi industrializat și vândut sub diferite forme precum: borcanul de castraveți la oțet. 

Atât gogoșarul cât și castravetele sunt cele mai folosite legume în tehnica preparatelor culinare, mai ales când vorbim despre salatele asortate servite lângă delicioasele fripturi. 

Bucătarii marilor restaurante și nu numai, se axează de regulă, pe aceste sortimente de legume sub formă conservată. Pe un simplu gogoșar la oțet și 2-3 castraveți serviți la farfuriuță se ia în jur de 1,5 euro. Ceea ce nu este deloc puțin. 

Pentru cei ce cultivă aceste specii de plante legumicole cea mai mare oportunitate ar fi să își facă clienți care lucrează în aceasta ramură de activitate, lanțuri de restaurante și hoteluri. 

O astfel de abordare presupune exigente destul de mari, se cere calitate și gust impecabil. 
Cum tu ai așternut la rădăcina plantelor gunoiul de grajd descompus. composturi și alte bunătăți  cu siguranță vei pătrunde lejer în această nișă de piață,  pentru ca vei avea la vânzare cele mai gustoase, frumoase și sănătoase fructe de legume. 

Cultura de conopida 

Conopida este cea mai adevărată floare comestibilă cunoscută. Este preferata mea. Într-adevăr o cultura de conopidă nu se face ușor sau oricum. Trebuie să ai talent de grădinar desăvârșit pentru a scoate pe piață bulgari de zăpadă. 

Conopida este o floare(fruct) extrem de pretențioasa, trebuie să acorzi florilor atenție mărită la înflorire pentru a nu se brunifica. Acest aspect nedorit poate fi eliminat prin legarea frunzelor cu rafie sau ață deasupra fructelor. Despre aceste aspecte și alte detalii importante am scris aici, informează-te. 


Cornell F1 este un hibrid de conopidă ce are perioada de vegetație pentru cultura de primăvară și toamnă de aproximativ 83 de zile de la plantare și de aproximativ 66 de zile pentru cultura de vară. 

Plantele sunt viguroase, cu capacitate buna de auto acoperire. 

Căpățânile au greutatea medie de 1,5-1,8 kg, sunt foarte compacte, au culoarea alba imaculat și rezistență la îngălbenire. 

Densitatea recomandată este de 27.000 - 35.000 de plante pe hectar. 

Produsul(florile de conopidă) poate fi industrializat și valorificat  sub diferite forme precum: borcanul de conopidă la oțet. 

Alte fructe legumicole care prezintă o importanță alimentară deosebita, care vor genera pentru tine profituri financiare substanțiale;

  1. țelina de toamnă;
  2. varza roșie:
  3. ridichi de iarnă;
  4. varză albă de toamnă. 
Acestea sunt cele mai profitabile culturi legumicole pe care te îndemn să le înființezi. și de pe urma cărora îți doresc să obții venituri cât mai mari. Dacă ți-a plăcut distribuie mai departe și nu uita să te abonezi la feedul de site.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.