Cum Să Înveleşti Un Solar Gratis

După cum şti materia primă cu care se învelesc solariile este folia. Cea mai bună în acest sens este pe departe folia policarbonică. Problema despre care vom discuta astăzi se referă la cum să învelim un solar gratis.

Cum mulţi nu dispun de resursele financiare pentru a-şi permite acest moft am venit în întâmpinarea ta cu o soluţie extrem de eficientă pentru a rezolva aceasta problemă.

Aş putea să pun problema si altfel să-ţi spun... nu mai arunca folia de pe solar... asta pentru cel care face acest lucru. Mai bine reutilizeaz-o şi vei avea numai de câştigat. 




Soluţia la problema ta se numeşte banda de teflon.



Aş începe cu o mica istorisire, trăită e mine de-a lungul timpului.  Mai concret de pe vremea când folia nu era la îndemâna oricui. M-am gândit ca poate îţi va fi de folos o astfel de experienţă pe care am îmbrăţişat-o mulţi ani dea rândul.

Dacă nu ştiai banda de teflon rezistă la temperaturi extrem de ridicate, iar unii oameni i-au găsit o utilizare extrem de eficientă. Mulţi ani dea rândul grădinarii au folosit aceasta bandă de teflon cu scopul de a lipi nailoanele cu care înveleau solarul.

Alţi oameni lipeau nailoane sau diafilme din care făceau sacoşi şi pungi de diferite dimensiuni.

Mulţi dintr-e voi ştiu despre ce vorbesc, pentru ca aţi utilizat aceste obiecte mulţi ani dea rândul. Era la modă pe atunci.

Cu banda de teflon poţi lipi  diferite bucati de folie la aşa manieră încât să faci un întreg. O poţi compara cu o metodă de reciclare. Mai ales dacă eşti un grădinar chibzuit. Mulţi oameni nu o mai practică dar pentru tine cel care vrei să-ţi faci un solar şi nu ai folie, este mană cerească.

Iată ce îţi trebuie pentru a te apuca de treabă...

Materiale necesare:


  • Banda de teflon
  • Fier de călcat
  • Folie reciclabilă. Şi asta ca să nu îi spun nailon de plastic. Deci nailon de plastic ca sa înţelegi mai bine. Folie reciclabilă sună a fiţă, nu mă împac bine cu acest termen.
  • Şi o masă improvizată, să fie cât mai lungă de 3-4 m. Se face uşor, cu câteva scânduri şi 10-15 cuie o dai la gata. Bun. Acum că şti ce-ţi trebuie hai să trecem la operaţia de îmbinare a nailonului. Nu te speria este cum e mai simplu de făcut.

Cum să îmbini nailoanele folosind banda de teflon

Să presupunem că ai făcut rost de mai multe petice de nailon. Nu stăm să identificăm sursele acum. Ai nailonul şi vrei să te apuci de treabă.
Iată ce trebuie să faci:

Bagă fierul de călcat în priză şi lasă-l să se încălzească puternic. Ia fiecare folie în parte şi dimensioneaz-oTot ce trebuie să faci este să creezi petice perfect egale. Dimensional vorbind.

Vei începe cu bucăţile de folie mai mari. Le măsori frumos după care le decupezi la aşa manieră încât laturile să fie perfect drepte.

La fel vei face şi cu bucăţile de folie mai mici. Important este să aibă toate aceiaşi formă.

După ce ai făcut această operaţie vei lua două bucăţi din aceiaşi dimensiune şi o vei aşeza pe masa de lucru. Următorul pas este să petreci laturile ce urmează a fi îmbinate.

Îmbinarea se face în funcţie de cât de lată este banda ta de teflon. Dacă banda are zece centimetri aşa vei petrece şi tu foliile cu 10 cm.

Următorul pas este foarte simplu de făcut. După ce ai stabilit frumos folia şi ai petrecut-o una peste alta aşezi deasupra îmbinării banda de teflon

Apoi vei lua fierul de călcat gata încins şi cu o mişcare de dute-vino vei trece cu acesta peste banda de teflon. Rezultatul final în urma acestei operatii este..ia ghici..îmbinarea celor două folii. Datorita temperaturii extrem de ridicate bucăţile de folie se vor topii şi se vor îmbina perfect.

Ce urmează este lesne de înţeles. Vei lipi la greu toate folia până vei ajunge la dimensiunea dorită. La dimensiunea foliei cu care va trebuii să înveleşti solarul tău.

Aş fi bucuros să ştiu că te-am ajutat. Reţine aceasta metodă este extrem de eficientă. Iar dacă ar fi să vorbim de materia primă nu ar încape în acest blog de unde o poţi lua. Se găseşte peste tot. Sunt oameni care aruncă tone de folie. Care pentru tine este mană cerească.
                                                                                                              Te îndem să pui mâna la treabă şi să înveleşti solarul gratis. Iar pe tine cel ce obişnuiai să arunci folia te îndemn sa o reutilizezi.

Succes şi te mai aştept pe la mine prin grădină !  

Niciun comentariu

Un produs Blogger.