Trifoi salbatic

Natura ne surprinde frumos, trifoiul sălbatic a apărut în gradină în mod spontan. Dacă voi reuși să ii opresc sămânța voi face o solă săritoare pentru rotația culturilor de plante legumicole. Sper să reușesc. 

trifoi-sălbatic

Ce este o solă săritoare? 

Este o parcelă separată în care vei cultiva legume după un timp anume(4-5 ani) în funcție de câte parcele folosești pentru o rotație corespunzătoare. 

Dacă ai o grădină micuță cel mai bine ar fi să folosești 5 parcele știut fiind faptul că o cultură legumicolă trebuie să revină pe aceiași parcelă după 4 ani. 

În viitorul apropiat voi face un articol în acest sens, ca să ști cum se face o rotație corectă a speciilor de plante legumicole pe spații restrânse. Mai concret vei afla ce specii de plante este necesar să cultivi pentru a evita monocultura și instalarea bolilor specifice.

Trifoiul este o plantă perenă extrem de benefică, pentru că poate fi folosit sub formă de nutreț(hrană) pentru animale. 

Dar mai mult decât atât; 

  • sistemul radicular al plantei pătrunde în straturile profunde ale solului, 
  • afânează și aerisește solul prin galeriile creeate de rădăcină, 
  • conferă posibilitatea suplimentării solului cu apă provenită din căderea ploilor și multe altele. 

O eventuală cultură legumicolă înființată pe fosta parcelă cu această plantă, îți va aduce sporuri de producție substanțiale. 

Dacă ești interesat să faci o rotație a culturilor tale lasă-mi un comentariu mai jos și nu uita să distribui dacă ția plăcut.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.