Bazin De Stocare Apă Pentru Grădină Şi Solar



Apa joacă un rol hotărâtor în viața speciilor de plante legumicole. Are rol de transportor al mineralelor din sol prin intermediul rădăcinilor către părțile aeriene ale plantelor, iar cel mai important lucru este că nu trebuie sa fie niciodată prea rece.

O grădină sau un spațiu protejat(solar, seră, răsadniță) fără o sursă de apă constantă este moartă din start. Din acest motiv te invit să iei în calcul acest șablon de construcție grafică a bazinului de stocare a apei, pe care l-am preparat cu mult drag pentru tine. 

bazin de apa

Eficiență:

  1. se poate uda răsadurile, inclusiv speciile de plante legumicole cultivate la toate stadiile de creștere. 
  2. conferă posibilitatea aplicării normelor de udare prin inundare și la picătură în spațiile protejate și exterioare. 

Avantajul major îl constituie temperatura constantă a apei, foarte bine aerată, ușor călduță și extrem de benefică în dezvoltarea plantelor. 

Plantele nu pot fi udate cu apă rece direct din fântână sau alte surse. Este necesar ca apa să preia temperatura spațiului exterior.

La un stadiu mai mic de creștere, răsadurile, inclusiv speciile de plante legumicole nu suportă apa rece. Probabil ai auzit de căderea sau călirea răsadului. Acesta este dacă vrei, unul din motivele principale pentru care vei construii acest bazin. 

Apa rece provoacă efecte negative asupra plantelor, distribuită fără precauție provoacă așa zisul infarct al plantelor sau vascularizarea acestora. Efect care cu sinceritate îți spun, nu aș dorii să te întâlnești. 

Așadar nu ezita, ci construiește și tu un astfel de bazin. Mai devreme sau mai târziu vei avea mare nevoie de el. 

Materiale necesare: 

  1. bazin metalic sau plastic; 
  2. fier beton; 
  3. țeavă rectangulară; 
  4. robinet; 
  5. țeavă pentru stâlpi; 
  6. furtun pentru distribuție a apei.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.