Cum Să Transformi Tomatele În Bulion

bulion de casa din tomate cultivate in campÎ ncep acest articol în speranţa că vei înţelege cum să depăşeşti nemulţumirea creeată de vânzarea tomatelor. Ai început recoltarea roşiilor şi iată că deja au apărut primele semne de nemulţumire.

De ce?

Pentru că fluxul legumelor este extrem de ridicat. Piaţa este practic roşie şi preţul a scăzut simţitor.

Cândva îţi spune-am ce să faci pentru a depăşii aceste momente de cumpănă, şi le spun aşa pentru că aşa sunt.


Momente destul de grele pentru un grădinar care a muncit o jumătate de an.

Cu ce preţ vinzi? 

Dacă stau bine şi mă gândesc, nici măcar apa nu este plătită, nu mai spun munca. În concluzie ai ajuns la vorbele mele.

Ştiam că aşa se va întâmpla. Aşa este când vrem să tragem carte, să câştigăm cât mai mult.


Aş vrea să te întreb, ce cantităţi de roşii preconizezi că ai de vândut? La câte tone, se rezumă producţia de tomate?

Pentru ca eşti cumva pus, într-o postură delicată. Ploile cad în averse şi cultura poate fi compromisă. Roşiile tale sunt coapte şi sunt expuse deteriorării. Mai bine spus crăpării acestora.


 Pentru a evita aceste aspecte iată ce trebuie să şti sau să faci:

În primul rând nu mai îngroşa rândurile cu cei care se înghesuie să vândă 50 de kg tomate pe zi.

Nu aceasta va fi soluţia la problema aceasta. Nu vinde produsul pe lucru de nimic pentru că nu vei reuşi să plăteşti nici măcar oamenii care recoltează roşiile.

Şi asta pentru că preţul actual este extrem de scăzut. Este un moment în care toată lumea vrea să-şi umple mufa de bani. 

Practic cei care nu au făcut nici măcar o roşie, aşteaptă acest moment. Momentul în care tu o să renunţi şi o să vinzi la preţul oferit de ei. Preţ care este derizoriu.

Aceşti băieţi deştepţi chipurile, cumpără marfa de la tine şi plimbă bobul cu ea pe alte meleaguri, necunoscute ţie. Şi asta pentru ca sunt antrenaţi, ca sa spun aşa, cu dastea.

Cu ce te alegi tu? 

Îmi pare rău să-ţi spun, cu praful de pe tobe. Dar nici măcar cu ăla, nu o să te alegi.

Dragul meu grădinar. Lasă-te la mâna ta şi ascultă la vorbele mele. Ia acţiune de ceea ce am să-ţi prezint.

De azi înainte şi nu mai târziu, intră şi recoltează roşiile cele mai coapte. Cele care deja au început să crape. Apuca-te şi fa bulioane. Te asigur că nu ai să pierzi nimic. Nici măcar o roşie.

Este adevarat că această operaţie suportă nişte costuri. Dar avantajul este sau va fi pe termen lung extrem de benefic. Tot ce trebuie să faci este să te aşezi pe muncă şi cu câţiva oameni vei reuşii să duci la bun sfârşit această operaţie.

Poate ţi se pare o glumă, dar dacă nu şti, te învăţ cum să faci chiar si bulionul. Nu îmi este ruşine, am făcut bulioane lă viaţa mea la greu în grădină. Bulioane de roşii, de ardei, de gogoşari, tu de ce nu ai face acest lucru?

Cum să transformi tomatele din gradină în bulion

Fă-ţi rost de vase mari, în care vei fierbe tomatele ce vor devenii bulion. 
ceaun

Ceaoane mari de 6-7 găleţi cum se mai spune. După acest pas fă-ţi rost de foc. Orice, nu contează. Coardă din viţă de vie, surcele, lemne, orice pentru a face focul.

Hai să pregătim roşiile pentru bulion:

În primul rând, trebuie să le spălăm şi să le rupem codiţele.


Unde? 

Într-un vas mai mare plin cu apă, desigur. Ia o roşie şi secţioneaz-o pe jumătate. Pe lăţimea ei. Vei rămâne cu doua părţi. Bagă-le în apă şi agita-le un pic. reyultatul va arata ca imaginea de mai jos.

vas cu tomate gata curatate pentru bulionul de casa






Acum instaleză ceaoanele pe pirostrii şi umple-le cu roşiile gata curăţate de seminţe. 

Ai făcut-o? 

Bun.





pirostrie


Mai departe, 

Aprinde focul şi menţinel constant. Flacăra să nu fie nici prea mare, dar nici prea mică. 

Urmăreşte evoluţia procesului de fierbere. Să nu cumva să pui apă în ceaoane, la început mă refer. Lasă roşiile aşa, pentru că îşi va lăsa zeamă singure. Nu au nevoie de apă. Nu-ţi fie teamă, că nu se lipesc.

Dupa ce au dat în fiert, ia ceaoanele cu tomatele fierte şi dă-le jos. Aşteaptă să se răcească. Bun. Acum vei trece roşiile printr-o maşină de tocat specială cu site. Şti ce este asta, se găseşte peste tot. Este creeată special pentru bulioane.


Cu maşina de tocat, va selecta coaja roşiilor, de pulpa propriu zisă. Deci, într-o parte va ieşii pasta de tomate, iar într-alta cojile. 

Cojile le vei da la o parte, nu coji ne trebuie nouă.

De ce nu ne trebuie coji? 

Pentru că acestea dau un gust amar bulionului.

Facem bulioane de calitate nu? Fără coji şi seminţe. Arătăm că suntem profesionişti. Urmărim calitate şi gust. Şi asta ca să-l facem mulţumit pe cel care va cumpăra de la noi, da?

După ce ai obţinut pasta de tomate, o punem din nou la fiert.


De ce? 

Bulionul nu este încă la gata cum se spune. Trebuie fiert din nou, până când iese aproape toată apa din el. Altfel se strică. Nu ţine.

În momentul în care a devenit vârtos, grena la culoare, opreşti focul. Am omis să-ţi spun că pasta o vei fierbe la foc mic nu iute. 


Frumos, constant, cu şcoală de grădinar cu valoare. Care le ştie pe toate şi dă clasa la cei care nu ştiu. Asta pentru că puţini sunt cei care ştiu să facă bulion.

Ştiu ei ceva, dar alea sunt poveşti nu fapte. Noi vrem să facem bani şi îi vom face, din faptele noastre făcute în grădina legumicolă. Acum este momentul să facem aceasta dovadă. 


Pregăteşte recipientele în care vei pune bulionul. Atenţie: acesta se introduce la borcane închise ermetic, sticle sau alte recipiente. Nu are voie să intre aerul la ele.
bulion de casa la sticla


Înaite de a face acest lucru, adaugă conservatul în pasta de bulion. Detaliile le găseşti scrise pe plic. Se pune un plic de conservant la 5 kg de pastă tomate, spre exemplu. În funcţie de câte grame are plicul.

Deci, conservantul, îl pui după indicaţiile date pe plic. Asta pentru că sânt mai multe firme, care produc aceşti conservanţi. Şi fiecare, cu indicaţiile sale. Bine că am lămurit şi acest aspect. 

După ce bulionul a stat din fiert, aplici conservantul şi îl introduci în recipientele de care dispui.

Asta este tot ce trebuie să faci. Adevarat nu este uşor, dar nici greu nu este. Vreau să tratezi problema serios. Să nu vinzi roşiile pe lucru de nimic. Nu se merită. 


Ai muncit prea mult şi acum, când să faci şi tu un ban, eşti pus în faţa faptului împlinit. Adică să le vinzi pe trei lulele. De ce aşa?

Iată că ţi-am oferit această oportunitate, de a transforma tomatele în bulion şi de a face bani frumoşi cu ele.


Acesta este asa zisul Bulion De Casă, pe care te asigur că nu o să-l refuze nimeni niciodată. Şi una peste alta este şi uşor de făcut. Este mult până începi că după aceea, nu te mai opreşti.

Dacă munceşti cu oameni, să spunem 5-6 persoane, de regulă femeile sunt cele mai indicate la astfel de operaţii, te asigur că vei reuşii să faci peste 500 kg pe zi. Totul depinde cât de bine îţi organizezi munca.

Nu uita să fi generos şi să plăteşti oamenii corespunzător. Nu cu bani de-o cafea, sau praf în ochi. Te gândeşti la un preţ bun, pentru că oamenii muncesc greu. Nu toată lumea ştie să facă bulion. 
Aşa că trebuie să-i plăteşti cum se cuvine.

Dublează sau chiar triplează preţul zilei de muncă. Aceşti oameni, merită toţi banii din lume. Şi uite aşa ai valorificat şi ai reuşit să transformi tomatele într-un produs de pe urma căruia vei lua tone de bani.

Aplică şi respectă tot ce ţi-am prezentat şi nu vei avea nimic de pierdut. 
Îţi doresc succes şi ca de fiecare dată, te mai aştept pe la mine prin grădină.

Dacă ţi-a plăcut acest articol acordă-i te rog un like şi distribuie-l mai departe.
Poate cine ştie, le va fi şi altora de folos....!

Niciun comentariu

Un produs Blogger.