Mic Ghid Gradinaresc

Traian VoineaPentru un gradinar banii se castiga întotdeauna de jos, din praf, gunoi şi ţarană. Gândim nu visăm. Acesta este primul lucru la care trebuie să reflectezi dacă vrei să caștigi bani cu grădina. Este extrem de necesar să şti că, investiţiile într-o grădină, sunt pe termen mediu şi lung, iar banii nu se fac la secundă. aşa cum probabil eşti obişnuit să crezi. Pentru toate astea vei avea nevoie de un Ghid Autentic, aşa cum vei deveni şi tu mai târziu.

Se câştigă bani din legume? Da se câștigă dar probabil am omis să îţi spun că banii, nu vor veni în secunda doi aşa cum probabil te aşteptai. Nu, nicidecum.

Este necesar să transpiri, să investeşti timp, muncă, pasiune și dăruire şi după aceea să aştepţi rezultatele. Este corect nu?

Nu vei reuşi niciodată să ajungi prea departe dacă nu te încadrezi în acest tipar. Există o doză de iubire şi pasiune în fiecare din noi care aşteaptă să fie depusă şi care se transformă până la urmă în pricepere.

Dacă vei urmări numai câştigurile, sigur nu vei reuşi.

De ce?

Pentru că ai pus banii pe primul loc, pe podium. Cu grădina însă, lucrurile nu stau aşa. Va trebuii să te obişnuieşti cu mocirla, gunoiul, insectele, pământul, apa, aerul, soarele, arşiţa soarelui, sămânţa, plantele şi legumele, plus, zile şi nopţi nedormite, contopite cu pasiune, dăruire şi pricepere. Acestea sunt ingredientele ce vor duce către rezultatele tale financiare.

Aceasta este ordinea şi nu alta. Nu încerca să faci bani cu grădina dacă nu ai reuşit să descoperi aceste minuni. Pentru că va fi inutil. Au mai fost şi alţii care au încercat şi spre dezamăgirea lor nu au reuşit.
Se pare că aici este toată cheia succesului. Din păcate nu există o modalitate mai uşoară. Dacă o ştiam cu siguranţă ţi-aş fi oferit-o gratis.

Cine ești tu?

Ești omul sau grădinarul care iubeşte pământul, plantele, natura, aerul, apa şi soarele. Omul, căruia îi plac ploile, tunetele, fulgerele. Un grădinar trebuie să fie viteaz, curajos, destoinic şi activ, cu inimă în el cum se spune. Să fie gata să muncească la orice oră din zi şi din noapte.

De fapt această îndeletnicire te va face un om extrem de puternic şi dur. Te va face iubitor şi înţelegător. Vei deveni un om credincios. De multe ori vei fi pus în postura să te rogi, să vină ploi şi timp bun, implorând Divinitatea.

Vei fi un model demn de luat ca exemplu. Drept etalon mulţi oameni vor vrea să te cunoască, să închege o relaţie cu tine. Să primească sfaturi, să fie ajutaţi. Vei face acest lucru cu drag şi te vei bucura enorm atunci când mulţi dintre ei vor trece pe lîngă tine şi îţi vor mulţumi din toată inima.

Grădinarul este omul care îşi uneşte destinul sau viaţa cu glia străbună, cu pamântul.

Grădina este locul în care va trăi, în care va plânge, va râde, şi se va bucura de realizările lui. Locul în care îşi va creşte copii şi îi va învăţa lucruri măreţe.

Omul care va lăsa drept moştenire învăţăturile lui. Atât copiilor săi cât şi celor din jurul său. Va fi cunoscut în lumea întreagă, pe tot mapamondul. Aşa se întâmplă când stăpâneşti o situaţie şi ai ceva de spus, de transmis.

Oamenii nu vor înceta niciodată să te iubească şi să te aprecieze, atât timp cât tu le oferi exemple ce ar putea să îi ajute în drumul cunoaşterii către cele grădinăreşti, legumicultoreşti.

Vor deveni prietenii tăi pe viaţă, vor învăţa de la tine şi vor transmite învăţăturile tale mai departe, prietenilor şi cunoştinţelor.

Mulţi vor fi interesaţi să cumpere ceva de la tine sau să îi ajuţi cumva. Stimularea emoţională îşi va face efectul si asta pentru că te va urmării constant şi tot timpul vor aştepta veşti bune de la tine.

Acesta este şbalonul Grădinarului Autentic. Acesta este GHIDUL despre care îţi vorbeam mai sus. Astfel vei cumula caştiguri financiare extrem de favorabile.

Dar, mai important decât acestea, vor rămâne întotdeauna Oamenii. Ei vor fi cel mai mare câştig al tău. Vei trăi un sentiment extrem de plăcut pe care sincer nu îl pot califica în cuvinte.

Aşadar, încadrează-te în acest tipar, iar mai târziu cu siguranţă îţi vei aduce aminte ca a fost odată un Grădinar, pe care l-ai cunoscut citind aceste rânduri şi care ţi-a lăsat drept moştenire un mic pasaj din experienţele şi trăirile sale petrecute în grădina de legume. Un grădinar ca și tine care ți-a oferit în dar statutul de Grădinar Autentic.
Un produs Blogger.