Seminţe Roşii, Metodă De Selecţie Naturală

Cum Să Selectezi Seminţele De Roşii 

extragerea si selectia semintelor de tomateUna din cele mai mari calităţi ce trebuie să le aibă un grădinar autentic este să ştie cum să-şi mărească stocurile de seminţe în vederea înfiinţării viitoarelor culturi legumicole. Uşor de spus greu de făcut. Este mai lejer să mergem la piaţă şi să facem investiţii serioase în acest sens. 

Aş vrea să te intrun mod cât mai serios. De câte ori nu ai mers la cumpărături şi s-a dovedit în cele din urmă că ce ai cumpărat nu este decât o mare ţeapă? 

Probabil te întrebi de ce îţi dau o astfel de temă? Simplu. pentru că nu mai vreau să pierzi. Pentru că nu se înghesuie nimeni să te ajute, nimeni. Fiecare trage jar pe turta lui cum se spune. 

E uite că astăzi, mă ofer fără nici un fel de pretenţie, fără să primesc nimic la schimb, să te ajut să înţelegi cum stă treaba cu selecţia naturală a seminţelor de roşii sau tomate. 

Lasă-te angrenat în acest discurs şi cu siguranţă nu o să îţi pară rău. Cele mai adevărate Seminţe De Roşii sunt cele produse de tine. Să trecem la treabă şi să vedem ce ai de făcut. 

Alegerea Şi Selectarea Fructelor 

O tulpină plină de roşii ce s-a învrednicit să producă o observi din start dacă eşti un grădinar autentic şi te preocupă grădinăritul. 

Plecând de la o singură plantă, vreau să-ţi creez un şablon imaginar, pe care să ţi-l însuşeşti şi te asigur că nu o să mai cumperi niciodată seminţe de roşii. Pentru că vei fi capabil să le produci singur. 

Exemplu: plantează o roşie şi urmăreşte-i evoluţia. Dăi de mâncare un îngrăşâmant natural, sapă, apă, înfige un element de sprijin lângă ea(arac, băţ, ce vrei tu) leag-o, copileşte-o, rupei doi trei copili şi aşteaptă să înflorească. 

După ce a înflorit fi atent la primele două etaje de flori. Aceste etaje vor produce fructele destinate scopului nostru şi anume fructele din care o să oprim seminţele. 

Tot ce este deasupra acestor etaje dispare. Cum dispare? Pune mâna pe foarfecă şi taie totul fără frică. Această operaţie se numeşte cârnire. 

Tot ce ai de făcut de acum înainte este să aştepţi ca planta să fructifice. De la înflorire şi până la fructificare o ajuţi corespunzător cu trei patru udări de apă. 

Fructele o să crească rapid (ca pâinea caldă) deoarece planta s-a împuternicit şi tot odată s-a învrednicit, a fructificat și a rodit. 

Când ai observat că roşiile au intrat în pârgă opreşti apa. Din acest moment nu le mai uzi. Aştepti ca fructele să se coacă bine după care le recoltezi şi le selectezi. 

Cum Faci Această Selecţie? 

Din cele două etaje, alegi primele două fructe, cele mai mari şi cele mai coapte. Practic este vorba despre patru roşii. Recoltezi câte două după fiecare etaj. 

Urmatoarea operaţie constă în extracția seminţelor, lucru care este foarte uşor de făcut: 
  1. iei roşiile şi le secţionezi pe jumătate;
  2. aşezi seminţele într-un vas cu apă şi le laşi aproximativ o oră;
  3. strecori apa printr-o sită deasă şi rămân seminţele; 
  4. aşezi seminţele pe o planşă de lemn, le întinzi uniform şi aştepţi să se usuce bine;
  5. introduci seminţele într-un recipient şi ai grijă să nu pătrundă aerul la ele. Recipientul poate fi ceva care să se închidă ermetic, un borcan de exemplu; 
  6. depozitează seminţele într-un loc ferit de lumină la temperatura camerei. 
Aceasta este Metoda De Selecţie Naturală A Seminţelor De Roşii. Urmeză paşii prezentaţi mai sus, experimentează şi o să ai numai satisfacţii. Mai mult, te scuteşte şi de un efort. Practic nu mai dai banii pe prostii. 

Când spun prostii mă refer la seminţele etichetate si preambalate de zeci de ori, lucru destul de des întâlnit din pacate şi care s-a dovedit a fi o mare ţeapă. Aceste seminţe nu vor germina în veci. 

Ai văzut că nu este chiar atât de greu? 

Aşa că învaţă să produci propriile tale seminţe şi îţi garantez ca vei avea producţii de roşii maxime, Dacă ai nelămuriri lasa-mi o intrebare mai jos, răspuns garantat 100%, iar daca ti-a placut distribuie mai departe și nu uita să te abonezi la feedul de site.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.