Secretul Aracului Din Stuf De Baltă

De ce crezi ca am venit astăzi în faţa ta cu un astfel de exemplu? Pentru că vreau să te ajut evident. Ştiai că aracul din stuf poate susţine până la 15 kg de tomate?

Ce este aracul ?

Este un accesoriu folosit destul de frecvent în legumicultură cu scopul de a susţine în plan vertical plantele cu tip de creştere nedeterminat.

Este utilizat în spaţiile protejate pentru efectuarea palisării culturilor legumicole ce prevede o astfel de operaţie. Ex: palisare castraveţi, tomate, fasole urcătoare etc.

Unde îl găseşti?

Cele mai bune surse sunt bălţile sălbatice din jurul localităţii în care locuieşti.

Tot ce trebuie să faci este să mergi la baltă, să selectezi cele mai groase fire de stuf, să le tai şi să le foloseşti drept suport de susţinere. 

Avantajele folosirii aracului din stuf:

  • rezistenţă la umiditatea din sol timp îndelungat - 4 - 5 ani
  • rezistenţă la umiditatea din aer

Motivul pentru care ţi-l recomand este următorul: în solar coeficientul de umiditate creşte de la o zi la alta. Apa multă la sol şi în aer.

Influenţa apei din sol şi aerului umed este devastatoare când vine vorba despre araci. Aceştia putrezesc şi nu mai pot fi folosiţi.

Nu aşa stau lucrurile si cu stuful de baltă. 

Secretul consta în faptul că iubeşte apa şi aerul umed iar rezistenţa în timp pot spune ca este destul de mare. Acest tip de arac îl poţi folosii ani de-a rându.

Nu vreau să afirm sau să spun că nu sunt buni şi altfel de araci. Cum ar fi aracul din lemn spre exemplu. Sunt buni şi aceştia dar costă. 

Ce vreau eu de la tine este să faci diferenţa. Varianta gratis cred că te va ajuta mai mult.

Fie că îl vei folosi la accesorizarea solarului, fie că vei palisa legumele în câmp deschis te rog să iei în calcul acest aspect, mai concret, să treci aracul din stuf de baltă în lista ta de priorităţi.

Succes !


Niciun comentariu

Un produs Blogger.